Si zjutraj vedno v škripcih z časom in ti zmanjka časa za (zdrav) zajtrk? Ali pa ti malica v obliki sendvičev ne diši več? Potem ti bo mogoče všeč tale fora:
Gre za v naprej pripravljen obrok v kozarcu (za vlaganje), ki pripravljen v hladilniku lahko počaka 3-4 dni.
Potrebuješ pa sledeče (za pribl.4 kozarce po 250 mL):
Ko je vse skupaj lepo zmešano napolniš steklene kozarce. Napolni jih lepo do vrha, da bo ostalo čim manj zraka, tako da sadje ne bo prehitro začelo s kakšno fermentacijo... Tako zaprte kozarce hraniš v hladilniku 3-4 dni.
Sicer pa, igraj se z okusi in sestavinami. Tukaj so možnosti neomejene...
Pa dober tek ;)
Gre za v naprej pripravljen obrok v kozarcu (za vlaganje), ki pripravljen v hladilniku lahko počaka 3-4 dni.
Potrebuješ pa sledeče (za pribl.4 kozarce po 250 mL):
- ovsene kosmiče (jaz uporabim navadne ter instant različico) (300g)
- chia semena (pomemben vir beljakovin pa še zelo nasitna so) (4 velike žlice)
- jogurt (400 mL)
- mleko (100 mL)
- veliko sadja (po izbiri oz. glede na razpoložljivost sezone)
- žlica medu (če želiš zadevo narediti nekoliko slajšo)
- steklene kozarce s pokrovom -velikost izberi glede na količino enega obroka
V veliki skledi zmešaš vse sestavine. Sadje narežeš na koščke. Zaradi
sladkobe rada uporabim banane, ki dodajo super sladek okus in ni
potrebno preveč dodatno sladkati. Rada dodam tudi kakšno bolj 'mokro'
sadje (npr. kivi, pomaranče, breskve), da vse skupaj postane bolj sočno.
Oves in chia semena namreč posrkajo veliko tekočine iz mleka in jogurta
(pazi, da dodaš dovolj mleka). Tudi kakšne domače maline in borovnice iz zamrzovalnika so dobrodošle.
Ko je vse skupaj lepo zmešano napolniš steklene kozarce. Napolni jih lepo do vrha, da bo ostalo čim manj zraka, tako da sadje ne bo prehitro začelo s kakšno fermentacijo... Tako zaprte kozarce hraniš v hladilniku 3-4 dni.
Sicer pa, igraj se z okusi in sestavinami. Tukaj so možnosti neomejene...
Pa dober tek ;)
Ni komentarjev:
Objavite komentar